جشنواره ای با طعم سیر
پنجمین جشنواره سیر همدان در منطقه “سولان” قطب تولید سیر کشور و با اجرای برنامه های متنوع و شاد همزمان با عید بزرگ غدیر و با حضور پرشکوه مردم، کشاورزان و سیرکاران در حال برگزاری است و البته مهمترین بهانه و هدف از برپایی این جشنواره معرفی بیشتر و کمک به مراحل تکمیل و فرآیند […]
پنجمین جشنواره سیر همدان در منطقه “سولان” قطب تولید سیر کشور و با اجرای برنامه های متنوع و شاد همزمان با عید بزرگ غدیر و با حضور پرشکوه مردم، کشاورزان و سیرکاران در حال برگزاری است و البته مهمترین بهانه و هدف از برپایی این جشنواره معرفی بیشتر و کمک به مراحل تکمیل و فرآیند برندسازی این محصول راهبردی است.
در این جشنواره ۲ روزه با حضور پرشور مردم و کشاورزان منطقه سولان قطب تولیدی سیر کشور ، مسئولان و دست اندارکاران دستگاه های اجرایی استان همدان برنامه های متنوع و شاد همچون خانچه گردانی ویژه محصول سیر همراه با ساز و دهل محلی و با هلهله جمعیت حاضر و شرکت کنندگان اجرا شد.
مسئولان و مجریان این جشنواره یکی از اهداف مهم برگزاری این جشنواره با شکوه را معرفی بیشتر این محصول و یافتن راهکارهای بهتر و عملی تر برای فتح بازار های داخلی و بین المللی عنوان کردند؛ سیرکاران و کشاورزان منطقه هم که مسرور و خوشحال از ثبت جهانی این محصول حضوری پرشور در این آیین داشتند بر روند برندسازی ، ایجاد صنایع تبدیلی و زیرساخت های مهم صادراتی سیر همدان تاکید داشتند.
سیر همدان پس از سال ها پیگیری و اعلام رسمی دفتر بینالمللی سازمان جهانی مالکیت معنوی و فکری WIPO در ژنو سوئیس ،۱۸ خردادماه ۱۴۰۲ با شماره آگهی AO-۱۲۷۳ به ثبت جهانی رسید و هم اینک مسئولان و متولیان امر در گام بعدی به دنبال برندسازی و تسهیل روند صادرات این محصول راهبردی هستند.
برندسازی
فرماندار همدان در این زمینه می گوید: بعد از جهانی شدن سیر هم اینک باید به دبنال برند سازی، ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب برای سیر همدان باشیم.
مسلم مخفی خواستار اظهار داشت: امروزه مهمترین اصل در عرصه تولید بحث رقابت است و لازمه بهره گیری اقتصادی مناسب از این محصول توجه به این مقوله ها داریم.
وی افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن از ظرفیت های مهم در زمینه گردشگری و کشاورزی برخوردار است.
فرماندار همدان گفت: در گردشگری و کشاورزی به عنوان ۲ محور اصلی توسعه استان اقدامات خوبی در حال اجرا است.
مخفی اضافه کرد: این جشنواره امسال با ثبت جهانی سیر همدان همراه شده است که نوید خوبی برای ایجاد ارزش افزوده و بهبود وضعیت اقتصادی در کشاورزی، صنایع و همه بخشهای وابسته به این محصول است.
وی با بیان اینکه برخی از ثمرات سفر ریاست محترم جمهور به همدان در هفته دولت تقدیم مردم می شود افزود: طرح های بزرگی چون بیمارستان اکباتان، تسویه خانه طرح انتقال آب،آغاز عملیات اجرایی بیمارستان هزار تخت خوابی و ترمینال بزرگ راه آهن همدان از این جمله اند.
فرماندار همدان یادآورشد: با همت استاندار همدان، تلاش مدیران و همراهی خوب مردم اتفاقات بزرگی در همدان در حال روی دادن است.
وی یادآور شد: مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفه های تاثیر گذاری هستند که مورد قبول ذائقه شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است و همچنین نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد سیر همدان مولفه های تاثیر گذاری هستند که مورد قبول ذائقه شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و مسیر صادرات این محصول را هموار کرده است و همچنین نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.
وی افزود: سیر سفید از ارقام سیر همدان است که در زمینهای سبک و رسی شنی بهترین عملکرد را در شهرستان همدان دارند و استان همدان در کنار استان های مازندران، گیلان، زنجان، خوزستان، اصفهان و کرمان از عمده تولیدکنندگان سیر در کشور است./ایرنا