ضایعات و تلفات ۳۰ میلیون تنی محصولات کشاورزی ایران
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: سالانه بیش از ۳۰ میلیون تن از محصولات کشاورزی تولید شده در داخل کشور معادل ۳۰ درصد تولید کشاورز به دلیل ضایعات و تلفات از دسترس خارج می شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، زهرا عبدالهی، ظهر امروز در سومین مجمع سلامت استان همدان بر اجرای برنامهشیر در مدارس تاکید کرد و اظهار داشت: بهبود کیفیت روغن های خوراکی و کاهش آلاینده ها در محصولات کشاورزی از برنامههای مهم سند ملی سلامت است.
وی با تاکید بر اینکه ارکان اصلی امنیت غذایی شامل ایمنی، سلامت، کیفیت، اصالت و حلیت غذاست، تصریح کرد: تامین پایداری غذای سالم و اقتدار غذایی، ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی را به همراه دارد.
رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از تشکیل کمیته فنی “نان کامل و غذای سالم در سفره مردم” خبر داد و عنوان کرد: شوکهای اقتصادی، نوسانات و افزایش قیمت غذا، بحرانهای آب و هوایی، تحریم و کاهش واردات غذا، انرژی و نهادههای کشاورزی، کاهش کمکهای غذایی بینالمللی و بشر دوستانه و غیره، از علل مهمنا امنی غذایی است.
عبدالهی با تاکید براینکه ناامنی غذا تاثیرات بدی در گروههای سنی مختلف دارد، گفت: این موضوع سبب سوء تغذیه در مادران باردار و شیوع شیوع بیماریهای غیرواگیر، تضعیف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری، افزایش مرگ و میر در اثر تکرار ابتلا به بیماریهای واگیر، افزایش بار مراجعات به پزشک خانواده، کاهش امید به زندگی، میشود.
وی با بیان اینکه افزایش ۱.۱ درجهای دمای کشور سبب افزایش تبخیر و تعرق و از دسترس خارج شدن منابع آبی محدود کشور میشود، تصریح کرد: شدت فرسایش خاک در ایران ۱۶ تن در هکتار معادل چهار برابر میانگین جهانی است و فرسایش خاک پدیده تاثیرگذار بر تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و اقتصاد کشور است.
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تاکید بر اینکه الگوی مصرف فعلی کشور گویای این است که میزان مصرف غذاهای نشاستهای، مواد قندی و شیرین،نمک، فست فودها رو به افزایش و مصرف انواع سبزی و میوه، حبوبات، شیر، لبنیات و ماهی رو به کاهش است، گفت: پیامد این الگوی مصرف غذایی، شیوع چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطانها، مشکلات مفصلی استخوانی، پوکی استخوان، سو تغذیه است.
عبدالهی افزود با بیان اینکه امنیت غذایی زیر بنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و از وجوه مهم امنیت ملی کشور است، گفت: جامعهای که غذای سالم دارد هزینههای درمانی آن کم تر است.
وی افزود: براساس مطالعات، هزینههای بهداشت و درمان در جوامع مواجه با ناامنی غذایی خفیف ۱۹ درصد، ناامنی غذایی متوسط ۳۲ درصد و ناامنی غذایی شدید بیش از ۷۶ درصد است.
رئیس گروه هماهنگی سیاستهای امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی عنوان کرد: سالانه بیش از ۳۰ میلیون تن از محصولات کشاورزی تولید شده در داخل کشور معادل ۳۰ درصد تولید کشاورز به دلیل ضایعات و تلفات از دسترس خارج می شود.
سرمایهگذاری در حوزه توانبخشی ضروری است
حسن رضانیا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان نیز اظهار داشت: باید رویکرد نظام سلامت در حوزه توانبخشی به دو بخش ارائه خدمات و رشتههای توانبخشی تغییر کند.
وی با تاکید بر اینکه امروز وضعیت کشور در حوزه بهداشت و درمان قابل دفاع و اعتماد است، تصریح کرد: اما در حوزه توانبخشی با توجه به بروز حوادث طبیعی و غیر طبیعی به ویژه سوانح رانندگی، ضرورت سرمایهگذاری در حوزه توانبخشی احساس میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان با تاکید بر اینکه جمعیت سالمند ما در حال افزایش است و از طرفی هم بروز و شیوع بیماریهای مزمن و غیرواگیر هزینههای زیادی را به کشور تحیمل میکند بنابراین باید رویکرد نظام سلامت به حوزه توانبخشی معطوف شود.
رضا نیا با بیان اینکه از ۵۸ خدمت توانبخشی که باید زیر پوشش بیمه قرار گیرد فقط ۲۰ خدمت زیر پوشش است، اظهار داشت: این آمار باید بازنگری و اصلاح شود.
وی افزود: باید با تغییر رویکرد به حوزه توانبخشی، به سمت انسجام بخشی بین همه کسانی که در حوزه توانبخشی هستند پیش برویم.
افزایش نرخ سالمندی در استان همدان
محمد مهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این مراسم از افزایش نرخ سالمندی در استان همدان خبر داد و اظهار داشت: نرخ سالمندی از ۷ به ۱۴ درصد افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه پیری جمعیت یکی از چالشهای مهم پیش رو کشور است، تصریح کرد: جوانی جمعیت یکی از مهمترین اولویتها و محور اصلی سخنرانی در مجمع سلامت استان همدان در سال گذشته بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه امسال سه چالش مهم حوادث ترافیکی، اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت و تبیین سند ملی امنیت غذا و تغذیه در مجمع سلامت استانی مطرح میشود، گفت: سند امنیت غذا و تغذیه یک سند راهبردی برای خودکفایی و ایمنی غذا بوده و این موضوع مقدمهای برای حصول سایر جنبه های امنیت است.
مجذوبی با تاکید بر اهمیت کیفیت غذا و تاثیر آن در سلامت شهروندان، تصریح کرد:با توجه به احتمال بروز بیماری عفونی و آلودگیهای میکروبی از طریق غذا، اقدامات موثری از سوی معاونت غذا و دارو انجام شده که نتیجه آن کاهش ابتلا به بیماریهای عفونی در کشور است.
وی از افزایش بیماریهای غیر واگیر و سرطانها در بین مردم خبر داد و گفت:استفاده کشاورزان از کود شیمیایی و سموم به عنوان موضوعی مهم توسط دانشگاه علوم پزشکی پیگیری میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از افزایش ۵ تا ۶ برابر سرطان معده در سالهای اخیر خبر داد و افزود: پیگیری این افزایش ابتلا نیازمند اقدامات تحقیقاتی و برگزاری کارگروههای مستمر است.
مجذوبی با تاکید بر اینکه بروز حوادث ترافیکی، سوانح طبیعی و شیوع بیماری غیرواگیر و افزایش سالمندی نیاز به مراکز توانبخشی را بیشتر کرده است، اظهار داشت: استان همدان در حوزه توانبخشی نیاز به ایجاد دانشکده جدید با فضای جدید حداکثر تا سه سال آینده دارد تا خدمات بیشتر به مردم بدهد.
انتهای پیام/۷۴۳/.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم