شناسنامهدار کردن مزارع مهمترین گام تولید محصولات سلامتمحور است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه شناسنامهدار کردن مزارع یکی از مهمترین گامهای تولید محصولات سلامتمحور است، گفت: در این راستا نمونهگیریهای مشترک و بررسی همزمان کارشناسان جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی میتواند در دستور کار قرار گیرد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدمهدی مجذوبی، ظهر امروز در نشستی که به منظور انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه علوم پزشکی و سازمان جهاد کشاورزی، برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی همدان در راستای تقویت تولید محصولات سلامتمحور با سازمان جهاد کشاورزی استان، تفاهمنامه همکاری منعقد کرده است.
وی بر ضرورت ورود همه دستگاههای مرتبط در حوزه سلامت در تحقق حوزه پیشگیری تأکید کرد و گفت: مطالبه اکثریت جامعه در تقویت فضای درمان است در حالی که به تمرکز بر حوزه پیشگیری میتوان چالشهای درمان را نیز کاهش داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در سالهای اخیر و با تغییر سبک زندگی و صنعتی شدن جامعه، بیماریهایی مثل سرطان شیوع پیدا کرده و متأسفانه سن ابتلا نیز کاهش یافته است عنوان کرد: مولفههایی در این موضوع اثرگذار بوده که میتوان به آب و غذای مردم اشاره کرد. با تأمین سلامت آب و غذا میتوان بخش مهمی از پیشگیری از در بیماریهای غیرواگیر را محقق کرد.
مجذوبی با اشاره به فعالیت و تمرکز گسترده دانشگاه بر پایش و ارزیابی سلامت آب و تولیدات کشاورزی و محصولات غذایی در استان، اظهار داشت: در استان همدان، تنش آبی آغازگر مسأله پایش و ارزیابی آب و غذا شد به این منظور تمام بنیه علمی و اجرایی دانشگاه در این خصوص به کار گرفته شده است.
وی افزود: بررسی فاکتورهای کیفیت آب با بررسی در معاونت تحقیقات دانشگاه انجام شد و این همان رویکرد دانشگاه نسل چهارم است که باید پاسخگوی مسائل و دغدغههای جامعه باشد و اگر به همه دغدغههای جامعه پاسخ دهد میتوان گفت دانشگاه به رسالت خود در حوزه اجتماعی شدن و رفع دغدغههای کشور عمل کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در خصوص غذا و محصولاتی که تولید میشود کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان را مکلف به پیگیری مهمترین چالشهای استان تا حصول نتیجه کردیم، تصریح کرد: اگر نظارت و پیگیری دقیقتری بر تولیدات مواد غذایی صورت گیرد، تولیدکنندهها دقت و تولید بر اساس اصول سلامت را مدنظر قرار میدهند و بهتر است این کار را از مواد غذایی و محصولات استراتژیک باغی و زراعی آغاز کنیم.
مجذوبی با بیان اینکه شناسنامهدار کردن مزارع یکی از مهمترین گامهای تولید محصولات سلامتمحور است، گفت: در این راستا نمونهگیریهای مشترک و بررسی همزمان کارشناسان جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی میتواند در دستور کار قرار گیرد تا تولید محصولات سلامتمحور از مزارع شناسنامهدار را شاهد باشیم.
عنوان کرد: چند محصول استراتژیک از جمله سیبزمینی در استان همدان داریم که نظارت بر سلامت این محصولات میتواند بخش مهمی از فرایند تولید محصولات سلامتمحور که در سفره خانوار مورد استفاده قرار میگیرد را محقق کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این سازمان اولین سازمانی است که از مرکز تحقیقات داخلی و در جوار فضای اجرایی برخوردار است گفت: محل، خاک و زمان کاشت محصولات کشاورزی در کیفیت تولید اثرگذار است و به این علت فرایند تولید محصولات هم در مرکز تحقیقات و هم در آزمایشگاههای همکار بررسی میشود.
پایش سموم محصولات کشاورزی برنامه دائمی معاونت غذا و دارو است
قدرتاله رستمی نیز در این جلسه به نظارت، ارزیابی و پایش محصولات کشاورزی توسط کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: در هر گروه از محصولات باغی و زراعی منطبق با دستورالعملهای انطباق، بررسی سموم، آفتکشها و فلزات سنگین انجام میشود.
وی تصریح کرد: ۳۱ محصول از نظر سموم در سال ۱۴۰۲ در ارزیابیهای حوزه بهداشت قرار گرفت که ۲۱ محصول از ابتدای سال در حوزه فلزات سنگین و ۱۵ محصول از نظر سنجش نیترات در دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه پایش سموم محصولات کشاورزی برنامه دائمی معاونت غذا و دارو است، گفت: در صدد آن هستیم مزارع کشاورزی را شناسنامهدار کنیم که در این صورت می دانیم مزارع محل تولید چه مواد غذایی بود و زیر نظر جهاد کشاورزی چه زمانی از سموم استفاده کند و بتوانیم در هر شرایط و زمانی پایش داشته باشیم.
رستمی با اشاره به اینکه ۹ کارخانه آرد در استان فعال هستند که تولید آرد استان را بر عهده دارند، اظهار داشت: سیاست غنیسازی آرد با اسیدفولیک و آهن که در سال ۱۴۰۱ آغاز شد امسال نیز بر اساس مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و در راستای تأمین سلامت مردم اجرایی میشود.
رضا شکوهی نیز در این نشست با اشاره به اینکه ۱۰۰ طرح تحقیقاتی به طور مستمر و روتین در دانشگاه در حال بررسی است گفت: جهاد کشاورزی به علت فعالیت در نظارت و تولید مواد غذایی ارتباط مستقیم با حوزه سلامت دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: پایش سموم، آفتکشها و نظارت بر تولید محصولات کشاورزی محور این جلسات است که در راستای تأمین سلامت مردم میتواند تداوم یابد.
به گزارش تسنیم، در پایان این نشست پس از بررسی نتایج کارشناسان در حوزه تولید محصولات کشاورزی، تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی همدان و سازمان جهاد کشاورزی منعقد شد.
انتهای پیام/۷۴۳/
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم