رئیس علوم پزشکی همدان: مردم نان تیره و سبوسدار مصرف کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مردم به علت تیرگی رنگ نان سبوسدار از مصرف آن اجتناب میکنند، گفت: باید نان کامل سبوسدار که رنگ تیره دارد وارد سفرههای مردم شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمد مهدی مجذوبی، ظهر امروز در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان، به گرایش مردم نسبت به مصرف نان سفید و پرهیز از مصرف نان سبوسدار و کامل اشاره کرد و اظهار داشت: اجتناب مردم از مصرف نان کامل عمدتا به علت تیره بودن رنگ نان است.
وی افزود: اما باید در این خصوص با استفاده از ظرفیت رسانهها به ویژه صدا و سیما فرهنگسازی صورت گیرد و تغییر نگرش را به سمتی ببریم که نان کامل سبوسدار که رنگ تیره دارد وارد سفرههای مردم شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه رویکردی که امروز کشور به حوزه سلامت دارد رویکرد پیشگیرانه است که به لطف نگاه نکتهسنج مقام معظم رهبری حاصل شده است، تصریح کرد: حفاظت و ارتقای سلامت جامعه به مسئله مهم پیشگیری به ویژه در حوزه آب و غذا گره خورده است.
مجذوبی با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان در تلاش بوده که همواره بدون حاشیه و در آرامش به رسالت خود عمل کند، گفت: یکی از نمودهای آن بررسی آرسنیک آب است که با تلاش کارشناسان، پایش و ارزیابی و حتی راهکار استانداردسازی و سالمسازی آب به مسئولان استان و اداره کل آبفا اعلام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: در حوزه غذا هم باید تمرکز بر چند موضوع باشد و تداوم پیگیری و نظارت بر اجرای این امور مدنظر قرار گیرد از جمله تولید محصولات کشاورزی سالم و نان کامل که هر یک از این موارد در سلامت مردم نقش مهم و مؤثری دارند.
مجذوبی با تأکید بر لزوم نظارت و پایش محصولات کشاورزی و مواد غذایی در داخل استان، اظهار داشت: در خصوص محصولاتی که خارج از استان وارد میشوند اگر از استانداردهای سلامت برخوردار نباشند باید بتوانیم جلوی توزیع آنها را در استان بگیریم و تولیدات آلوده چه در داخل و چه خارج از استان به سطح عرضه نرسد.
حبیب معصومی، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان نیز در این نشست با اشاره به اینکه سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده است ما را ملزم به تشکیل کمیسیونهای تخصصی و پیگیری مهمترین موضوعات مختلف حوزه سلامت به ویژه امنیت غذایی مردم کرده است، اظهار داشت: شش کمیسیون تخصصی در این راستا شکل گرفته و ابلاغ ریاست هر کمیسیون صادر شده است.
وی تصریح کرد: در این سند به مواردی نظیر تولید نان کامل، فرهنگسازی در خصوص ابعاد مختلف امنیت غذایی، افزایش سواد سلامت مردم، همکاری رسانه ملی در ترویج سند غذایی مطلوب، پایش تغذیه در همکاریهای مرتبط و غیره اشاره شده است.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خواستار اجرای کامل طرح عرضه شیر در مدارس استان شد و عنوان کرد: اجرای برنامه نان کامل در برخی استانها آغاز شده و مصوب شده تا پایان سال، ۱۵ نانوایی هم در همدان در تولید نان کامل اقدام کنند و یکی از کارخانجات تولید نان نیز به تولید آرد کامل اقدام کنند.
معصومی گفت: مصرف قند و نمک و چربی در کشور بسیار بالاست و پویش ملی تغذیه در راستای فرهنگسازی کاهش و کنترل مصرف از ابتدای بهمنماه شکل گرفته است تا در این خصوص نیز فرهنگسازی لازم صورت گیرد.
انتهای پیام/
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم